公共英语 选课中心 APP下载
当前位置: 首页 > 公共英语 > 公共英语备考资料 > 2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(10)

2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(10)

考试动态短信提醒

公共英语报名、考试、查分时间、免费短信提醒

地区

点击获取验证 立即预约

请输入下面的图形验证码

提交验证

发布时间:2019年11月28日 08:57:14 来源:环球网校 点击量:

【摘要】小编给大家带来2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(10),希望对大家有所帮助。加入环球网校有专业的老师为您解答问题,还可以和考友一起交流!

PART 1

Having a learning disability doesn’t mean you can’t learn,but you’ll need some help and need to work extra hard.If you have a learning disability such as dyslexia or dyscalculia,remember that you are not slow or stupid.

Learning disabilities can be genetic.That means they can be passed down in families through the genes.But kids today have an advantage over their parents.Learning experts now know a lot more about the brain and how learning works,and it’s easier for kids to get the help they need.

Dyslexia is a learning disability that means a kid has a lot of trouble reading and writing.Kids who have trouble with math may have dyscalculia.Other kids may have language disorders,meaning they have trouble understanding language and understanding what they read.

It can be confusing,though.What qualifies as“trouble” enough to be diagnosed as a learning disability?Reading,doing math,and writing letters may be tough for lots of kids at first.But when those troubles don’t fade away and it’s really difficult to make any progress,it’s possible that the kid has a learning disability.

Finding out you have a learning disability can be upsetting.You might feel different from everyone else.But the truth is that learning disabilities are pretty common.And if your learning specialist or psychologist has figured out which one you’re facing,you’re on the right track.Now,you can start getting the help you need to do better in school.

But for this special help to really work,you’ll need to practice the new skills you’re learning.It may take a lot of efforts every day.That can be a challenge,but you can do it.Soon,you’ll enjoy the results of all your hard work—more fun and success at school.

1.What do we know about learning disability?

A.It is a physical disease.

B.It can be treated by doctors.

C.It happens to children who are lazy.

D.It gets you into trouble when learning a subject.

2.Children are likely to have a learning disability    .

A.if their parents have the same problem

B.if they are not interested in a subject

C.if they don’t get help in time

D.if they don’t work hard

3.How can you know if you have a learning disability?

A.Your teacher says you are a slow student.

B.You can’t make progress after hard work.

C.You have trouble with some lessons at first.

D.Your learning style is different from others.

4.What’s the main purpose of the text?

A.To find out the reasons for the learning disability.

B.To get parents to know more about their children.

C.To help people know and handle learning disability.

D.To ask teachers to help students with learning disability.

PART 2

A little girl who battled against cancer received a special gift on her third birthday,thanks to a creative stranger from Idaho.Jessica Sebastian,owner of Sebastian Design,was contacted by Danielle Munger,whose daughter,Brynn,lost an eye because of cancer.Danielle asked Jessica if she could make a bunny doll with one eye.

“I make dolls,which is not a heroic profession by any means.But recently I was asked to make a doll for a little girl who is a true superhero,” Jessica wrote.

“A woman contacted me and asked if I would make a bunny doll with one eye for her two-year-old daughter who loves animals and lost her left eye to cancer.The girl had started to notice that she was different and her sweet mama read articles about a doll which looks like a child can be helpful and therapeutic (有益健康).She wanted her daughter to have a doll that looks like her and only has her right eye.Up to now,I don’t think I’ve ever been asked to create something so meaningful.”

Brynn received the special gift on March 25 during her family birthday party.

“She smiled so big and then she would not open the rest of her presents until we got the bunny out of her box and she could show her off to all her cousins and family,” Danielle said.

That evening,Danielle snapped a photo of Brynn in her wonder woman pajamas looking at the bunny doll happily.She recalled her daughter saying,“She matches me!” “My favorite part of this photo is how she is wearing her wonder woman nightgown,” Jessica said.“It perfectly represents the strength and course of this little superhero.”

1.Why did Danielle ask Jessica to make a bunny doll with one eye?

A.To sell it to a disabled girl.

B.To cure her daughter of cancer.

C.To meet the demand of her daughter.

D.To free her daughter from the feeling of difference.

2.What can we infer about Danielle from the passage?

A.She is a thoughtful mother.

B.She is good at making bunny dolls.

C.She believes in her daughter’s cure.

D.She likes a bunny doll with one eye.

3.What did Brynn mean by saying “She matches me!”?

A.Her mother was comforting her.

B.She was glad to receive the disabled bunny doll.

C.She only deserved to own the disabled bunny doll.

D.She could run as fast as the disabled bunny doll.

PART 1

【语篇导读】本文主要介绍了学习障碍形成的原因、会被遗传的性质以及如何克服学习障碍?忌绻伦约捍砉际员奔浜涂际允奔涞幕,可以 免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

1.What do we know about learning disability?

A.It is a physical disease.

B.It can be treated by doctors.

C.It happens to children who are lazy.

D.It gets you into trouble when learning a subject.

答案 D

解析 细节理解题。第三段中提到:阅读障碍是一种学习障碍,意味着孩子在阅读和写作上有很多困难。有数学问题的孩子可能有计算障碍。其他孩子可能有语言障碍,这意味着他们在理解语言和理解他们所读的东西方面有困难。由此可知D项正确。

2.Children are likely to have a learning disability    .

A.if their parents have the same problem

B.if they are not interested in a subject

C.if they don’t get help in time

D.if they don’t work hard

答案 A

解析 推理判断题。根据第二段的第一、二句“Learning disabilities can be genetic.That means they can be passed down in families through the genes.”可知,学习障碍是可以遗传的,这意味着它们可以通过基因在家族中传播。A项正确。

3.How can you know if you have a learning disability?

A.Your teacher says you are a slow student.

B.You can’t make progress after hard work.

C.You have trouble with some lessons at first.

D.Your learning style is different from others.

答案 B

解析 推理判断题。第四段提到:一开始,阅读、数学和写作对很多孩子来说都是很困难的。但是,当这些问题没有消失并且很难有任何改善时,孩子很可能患有学习障碍,所以B项正确。

4.What’s the main purpose of the text?

A.To find out the reasons for the learning disability.

B.To get parents to know more about their children.

C.To help people know and handle learning disability.

D.To ask teachers to help students with learning disability.

答案 C

解析 推理判断题。文章首先主要分析了学习障碍形成的原因,接着介绍了会被遗传的性质,最后就如何克服学习障碍提出了一些建议。由此可知,本文的目的是让读者了解学习障碍以及如何应对它。

PART 2

【语篇导读】一个小女孩因为癌症失去了一只眼睛。在女孩开始注意到她与别人不同时,她的妈妈希望女儿能有一个像她一样只有一只眼睛的兔娃娃。于是妈妈去请求Jessica,最终Jessica不负所望,让女孩在生日那天得到了这份特殊的礼物。

1.Why did Danielle ask Jessica to make a bunny doll with one eye?

A.To sell it to a disabled girl.

B.To cure her daughter of cancer.

C.To meet the demand of her daughter.

D.To free her daughter from the feeling of difference.

答案 D

解析 推理判断题。根据第三段内容可知,这个女孩拥有一个和她一样只有一只眼睛的兔娃娃,以此让女孩不受因只有一只眼睛与别人不同的影响。

2.What can we infer about Danielle from the passage?

A.She is a thoughtful mother.

B.She is good at making bunny dolls.

C.She believes in her daughter’s cure.

D.She likes a bunny doll with one eye.

答案 A

解析 推理判断题。根据文章可知,当女孩的妈妈意识到只有一只眼睛的女孩注意到自己与别人不同时,就请求Jessica来给她女儿设计了一个只有一只眼睛的兔娃娃,以此让女儿不受与别人不同的影响,由此可知这是一位体贴的妈妈。分析选项可知A项与题意相符。

3.What did Brynn mean by saying “She matches me!”?

A.Her mother was comforting her.

B.She was glad to receive the disabled bunny doll.

C.She only deserved to own the disabled bunny doll.

D.She could run as fast as the disabled bunny doll.

答案 B

解析 推理判断题。根据最后一段中的“That evening,Danielle snapped a photo of Brynn in her wonder woman pajamas looking at the bunny doll happily.”可推测出小女孩收到只有一只眼睛的兔娃娃很高兴。分析选项可知B项符合题意,故选B项。

【长难句分析】A woman contacted me and asked if I would make a bunny doll with one eye for her two-year-old daughter who loves animals and lost her left eye to cancer.

一位女士联系了我,问我是否愿意为她两岁的女儿做一个只有一只眼睛的兔娃娃,她女儿热爱动物,但左眼因癌症失明。

本句是一个复合句。if引导的是条件状语从句,who引导的是限制性定语从句。

环球网校友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020年公共英语二级阅读理解试题及分析(10),点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

分享到: 编辑:纪文凯

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载
环球小过-环球网校官方微信服务平台

刷题看课 APP下载

免费直播 一键购课

代报名等人工服务

返回顶部
36o双色球购彩大厅 葵青区| 定襄县| 乡宁县| 岑溪市| 临漳县| 金坛市| 庆云县| 聂拉木县| 贵定县| 公安县| 深圳市| 茶陵县| 新昌县| 滨海县| 香港| 崇文区| 江川县| 社旗县| 商水县| 楚雄市| 乌拉特中旗| 榆中县| 增城市| 江川县| 南郑县| 千阳县| 临漳县| 沧源| 化隆| 东山县| 张家界市| 肇庆市| 烟台市| 南阳市| 鄂托克旗| 平遥县| 林芝县| 邹平县| 张掖市| 泌阳县| 宜州市|